BIJ WIM BETAAL JE
€ 2495.-
ELDERS BETAAL JE CA.
€ 2795.-
DIT IS JOUW VOORDEEL
€ 300.-

Voor senioren

Duowonen

Bezit u zowel het huis als de grond, maar heeft u meer financiële ruimte nodig? Duowonen is een constructie waarbij u de grond onder uw huis verkoopt, maar wel in de woning blijft wonen totdat zelfstandig wonen niet meer mogelijk is. Doordat u de grond verkoopt, beschikt u over meer financiële middelen. Het wordt daarmee gemakkelijker om riant van uw pensioen te genieten.


Hoe werkt Duowonen?

Veel senioren (57+) hebben de wens om de overwaarde van hun koophuis te verzilveren. Dat kan normaal gesproken alleen door het huis te verkopen. Een grote stap, zeker als u nog prettig woont en helemaal niet wilt verhuizen. Met Duowonen verkoopt u de grond onder het huis. Na aftrek van eventuele nog openstaande hypotheekgelden en transactiekosten, komt het geld direct beschikbaar. In een later stadium de grond terugkopen? Dat is geen probleem, dit recht behoudt u altijd.

Duokoop

Wonen zoals u eerder niet voor mogelijk hield? Koop het huis, niet de grond. Dat is de kern van Duokoop. Deze constructie maakt het mogelijk dat u net iets comfortabeler kunt wonen dan wanneer u zowel de grond als het huis koopt. Met Duokoop krijgt u meer ruimte om het huis te kopen dat u zo graag wilt.


Hoe werkt Duokoop?

De grond onder uw droomhuis is niet uw eigendom, het huis zelf echter wel. Met Duokoop vallen meer huizen binnen uw budget. In veel gevallen is de grond ongeveer 1/3 van de totale waarde en omvat de woning 2/3 van het geheel. Met Duokoop betaalt u een bedrag per maand voor het gebruik van de grond. Dit maandelijkse bedrag wordt canon genoemd en is aftrekbaar van de inkomstenbelasting. 

Voor senioren

Voor senioren

Documenten aanleveren

Download

Documenten eerste berekening

Download

Begrotingsformulier hypotheekadvies

Download

Werkgevers -verklaring

Download

Laatste nieuws

Meer weten of geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

WIM Hypotheken

Falconstraat 15, 1448 WL Purmerend
T: 085-0656871
E: info@wimhypotheken.nl