Alles over Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zegt eigenlijk al: het is een garantie op je hypotheek. Deze garantie geldt vanaf 2022 voor hypotheken tot aan max € 355.000. Met de Nationale Hypotheek Garantie ga je voor meer zekerheid en het levert ook diverse voordelen op. Lees hieronder meer over de NHG.

Voordelen NHG

Kun je een hypotheek afsluiten met NHG afsluiten, dan is het verstandig om dat te doen. Niet alleen geeft dit meer zekerheid aan de geldverstrekkers, het levert ook een rentevoordeel voor jezelf op en een hypotheek met NHG voldoet ook aan de normen van het Nibud. Op deze manier ben je zeker van dat je niet meer leent dan dat jouw financiële situatie geschikt is.

Nog een bijkomstig voordeel is dat wanneer je inkomsten onverhoopt dalen, de NHG in deze periode voor een vangnet zorgt en met jou naar een oplossing zoekt om de hypotheek betaalbaar te houden of te maken.

Maximale bedrag NHG

Per 1 januari 2022 is de maximale hypotheeksom voor een hypotheek met NHG naar € 355.000 verhoogt, waar in 2021 het maximale bedrag nog € 325.000 was. De koopsom mag niet hoger vallen dan € 355.000.  Wil je je huis verduurzamen? Dan is de maximale grens € 376300. Hieronder vallen onder andere de volgende energiebesparende voorzieningen:

  • HR++(+) glas
  • Warmtepomp
  • Zonnepanelen
  • Zonneboiler
  • Hr-ketel
  • Isolatie gevel, leiding, dak of vloer
  • Warmte terugwin installatie
  • Energiezuinige ventilatie, kozijnen en/of deuren

Wat je nog meer moet weten over NHG

Vanaf 1 januari 2020 is het niet meer verplicht om een ​​overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Wel blijft dit een advies om wel te doen.

Ben je overtuigd om een ​​hypotheek met NHG te nemen? Houd er rekening mee dat je eenmalig een voorbereidingsprovisie betaald aan het Waarborgfonds. Dit komt neer op 0,6% van je hypotheek. De kosten mag je in het jaar dat je een hypotheek afsluit, aftrekken van de belasting.

Meer informatie over NHG?

Ben je benieuwd naar NHG iets voor jou is? Of heb je een andere vraag? WIM hypotheken helpt u graag. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op de website van mail naar info@wimhypotheken.nl .

Alles over Nationale Hypotheek Garantie

Meer weten of geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

WIM Hypotheken

Falconstraat 15, 1448 WL Purmerend
T: 085-0656871
E: info@wimhypotheken.nl