Alles over Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zegt het eigenlijk al: het is een garantie op je hypotheek. Deze garantie geldt vanaf 2021 voor hypotheken tot 325.000. Met een Nationale Hypotheek Garantie ga je voor meer zekerheid en het levert ook diverse voordelen op. Lees hieronder meer over de NHG.

Voordelen NHG

Kun je een NHG afsluiten, dan wordt er aangeraden om dit zeker te doen. Niet alleen geeft dit meer zekerheid aan geldverstrekkers, het levert ook rentevoordeel op. Daarbij voldoet een hypotheek met NHG aan de normen van het Nibud ‘verantwoord lenen’. Op deze manier ben je zeker dat je niet meer leent dan dat jouw financiële situatie toelaat.

Nog een bijkomstig voordeel is dat wanneer jouw inkomsten dalen, de NHG in deze periode voor een vangnet zorgt en naar een oplossing zoekt om de hypotheek betaalbaar voor jou te maken.

Maximale bedrag NHG

Per 1 januari 2021 is het maximale NHG bedrag opgeschort naar 325.000, waar in 2020 het maximale bedrag 310.000 was. De koopsom en eventuele verbouwingskosten mogen daarom niet hoger uitvallen dan 325.000 euro. Wil je in duurzaamheid investeren in je woning? Dan is de maximale grens 344.500 euro. Hieronder vallen onder andere de volgende energiebesparende voorzieningen:

  • HR++(+) glas
  • Warmtepomp
  • Zonnepanelen
  • Zonneboiler
  • Hr-ketel
  • Isolatie gevel, leiding, dak of vloer
  • Warmte terugwin installatie
  • Energiezuinige ventilatie, kozijnen en/of deuren

Wat je nog meer moet weten over NHG

Vanaf 1 januari 2020 is het niet meer verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Wel blijft dit een advies om wel te doen.

Ben je ervan overtuigd om een NHG te nemen? Houd er dan wel rekening mee dat je eenmalig een bereidstellingsprovisie betaald aan het Waarborgfonds. Dit komt neer op 0,7% van je hypotheek. De kosten mag je in het jaar dat je een hypotheek afsluit, aftrekken van de belasting.

Meer informatie over NHG?

Ben je benieuwd of NHG iets voor jou is? Of heb je een andere vraag? WIM hypotheken helpt jou graag. Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op de website of mail naar info@wimhypotheken.nl.

Alles over Nationale Hypotheek Garantie

Meer weten of geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

WIM Hypotheken

Falconstraat 15, 1448 WL Purmerend
T: 085-0656871
E: info@wimhypotheken.nl