Ben jij een starter en ben je benieuwd naar onze werkwijze?

Een hypotheek afsluiten is lang niet zo ingewikkeld als het klinkt. Bij Wim Hypotheken loop je een aantal eenvoudige stappen door en regel je voordelig en snel de financiering voor jouw droomwoning. Bekijk hieronder ons stappenplan voor starters. 

 

 

Ben jij een starter en ben je benieuwd naar onze werkwijze?

ons startersstappenplan

Bereken zelf jouw maximale hypotheek met onze gratis rekentool

Bereken je maximale hypotheek via onze software en houd daarbij rekening met:

  • Openstaande kredieten/ roodstand bij de bank
  • Eventuele studieschuld
  • Eventuele alimentatie
  • Eventuele verbouwingskosten
  • En je eigen spaargeld

Zoals je ongetwijfeld al weet mag je nog maar maximaal 100% van de koopsom financieren en heb je dus altijd spaargeld nodig.
Kom je er zelf niet helemaal uit of wijkt jouw situatie af, neem dan even contact met ons op via :

                

Wij lopen dan samen door de berekening heen.

 

Neem contact op met Wim voor een eerste afspraak

Nu je precies weet hoeveel hypotheek je voor de aankoop van het huis kunt krijgen, ga je op zoek of heb je misschien al iets op het oog. De onderhandelingen met de eigenaren gaan van start en je koopt de woning aan. Het hypotheekproces gaat nu echt pas beginnen. Je maakt online een afspraak met Wim en dan gaan we samen het hele proces stap voor stap doornemen. In ons eerste oriëntatiegesprek zullen wij o.a. uit gaan leggen welke hypotheekvormen er zijn, wat NHG is en welke financiële risico’s je met jouw inkomen loopt. Hierbij kun je denken aan bijv. werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Na onze uitleg wordt het tijd voor een inventarisatie. Daarin willen we exact weten hoe hoog je inkomen is, hoelang je al bij jouw werkgever werkt of zelfstandig bent. Nu begint voor ons het “echte” werk en gaan we plannen maken. Maar voordat we dat gaan doen vragen we je eerst vriendelijk om hier onze opdracht tot dienstverlening door te lezen en daarmee akkoord te gaan.

Bereid het gesprek goed voor. Hoe je dat doet zie je hier: 

Lever jouw 

belangrijke documenten aan

Nu je besloten hebt met Wim Hypotheken verder te gaan hebben wij een aantal documenten van je nodig. Hier zie je welke documenten de geldverstrekker nodig zal hebben en welke documenten en papieren jij moet regelen. Lever de documenten aan die op jouw situatie van toepassing zijn.

Nieuwe spelregels:
De documenten hebben vanwege de coronacrisis een kortere geldigheid. Zo is een werkgeversverklaring geen 3 maar slechts 2 maanden geldig en dit is ook het geval met een salarisstrook. Een kopie van je paspoort of id kaart mag vanwege de privacyregels geen zichtbaar BSN nummer meer hebben.

 

Wim maakt een adviesrapport

Na ontvangst van het inventarisatieformulier en alle documenten gaan we een adviesrapport maken. In dit rapport krijg je een duidelijk overzicht van de hypotheeksom, de rentevaste periode, de aflossingsvorm en de af te dekken risico’s voor je inkomensgevaren (overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid, echtscheiding).

Dit rapport sturen we naar je toe en we maken vervolgens  online  weer een afspraak en gaan dit rapport met elkaar bespreken. Als je het eens bent met het rapport willen wij je akkoord in een bevestigingsmail ontvangen. Wij gaan vervolgens de hypotheekofferte bij de voorgestelde geldverstrekker opvragen.

Dit is ook het moment om de taxatieopdracht, de overlijdensrisicoverzekering (en) en eventuele arbeidsongeschiktheid /werkeloosheidsverzekeringen voor je te gaan regelen.

Ontvang een passend aanbod van de bank

Zodra wij de hypotheekofferte hebben ontvangen, gaan we deze helemaal doorlopen of alles wel klopt. Is de offerte helemaal correct, dan sturen we deze naar je toe. Wederom maken we een afspraak om de offerte samen door te nemen. Bij akkoord kun je  tekenen en de offerte terugsturen. We sturen alle reeds verzamelde documenten mee en de geldverstrekker gaat kijken of alles in orde is. De bank laat ons snel weten of alles akkoord is.

Ontvang een passend aanbod van de bank

Naar de notaris

Nadat alles is goedgekeurd komt het moment dat je naar de notaris gaat. De notaris is de enige die bevoegd is om jou juridisch eigenaar van je huis te laten worden. Voordat je naar de notaris toegaat , hebben wij alle stukken nagekeken of het allemaal wel klopt. Is dit niet het geval, dan nemen wij contact op met de notaris of met de geldverstrekker.

Als je gaat samenwonen is nu ook het moment om aan een samenlevingscontract te gaan denken, en is het belangrijk om dat nu te gaan regelen. Na inspectie van de woning worden alle handtekeningen bij de notaris gezet en krijgen je de sleutel.

Tijd voor om te proosten!

 Aan het hypotheektraject is een einde gekomen en het is tijd om nu te proosten op je eigen huis, gefeliciteerd!!!!:)

Meer weten of geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

WIM Hypotheken

Falconstraat 15, 1448 WL Purmerend
T: 085-0656871
E: info@wimhypotheken.nl