Senioren lopen als het om een koopwoning gaat tegen andere uitdagingen aan dan jongeren


Senioren lopen met andere vragen rond dan jongere woningbezitters. Is het op oudere leeftijd nog mogelijk om een hypotheek af te sluiten? En zijn er manieren om van de overwaarde van een woning te profiteren, zonder te hoeven verhuizen? 


Vanaf je 57e jaar wordt bij een nieuwe of andere hypotheek om de pensioengegevens gevraagd. Een geldverstrekker kijkt vanaf dat jaar niet meer alleen naar het huidige,- naar ook naar het toekomstige pensioeninkomen. Dit pensioenoverzicht is met je digid te downloaden via de website www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Het grote nadeel van het pensioeninkomen is dat het vaak lager is dan het huidige en dat daardoor veel minder hypotheek mag worden opgenomen van de overheid. De normen liggen zwaarder en dus kan er vaak minder geleend worden.

Maar er is ook goed nieuws in deze tijd. Steeds meer geldverstrekkers willen overgaan tot het verstrekken van een hogere hypotheek mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. En die voorwaarden zijn heel realistisch. We noemen dit de seniorenhypotheek.  

En stel dat u een lager pensioeninkomen heeft maar  helemaal niet wilt verhuizen dan is het in sommige situaties mogelijk om uw pensioen aan te verhogen via een opname uit de overwaarde van uw woning. Veel mensen hebben genoeg overwaarde in hun huis maar helaas een wat minder pensioeninkomen. Gebruik hiervoor dan de overwaarde van uw huis. Het is mogelijk.

Bent u benieuwd naar hoe de seniorenhypotheek werkt en wat er voor u wellicht mogelijk is? Stuur een e-mail met uw telefoonnummer vermeld en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ons stappenplan voor senioren

Bespreek de woonwensen met Wim

Senioren hebben op het gebied van wonen heel andere vragen dan de jongere generatie. Het gaat om vraagstukken als: 

  • Kan ik op mijn leeftijd nog een hypotheek afsluiten?
  • Heb ik een overlijdensrisicoverzekering nodig?
  • Kan ik profiteren van de overwaarde op mijn huis, zonder het huis te verkopen?
  • Is het slim om de hypotheek volledig af te lossen?
  • Zit ik vast aan mijn koophuis nu ik kleiner wil gaan wonen? 

Wim kent het antwoord op al deze vragen en geeft advies over jouw persoonlijke situatie. 

Neem contact met ons op voor een adviesgesprek via:

                

Een helder plan van aanpak toegespitst op jouw situatie

Wim brengt alle mogelijkheden in kaart, zodat je een goed beeld hebt van de stappen die je moet nemen. Wat er ook moet gebeuren, Wim neemt je al het werk uit handen. 

Als alles geregeld is kun je zorgeloos wonen

Als Wim alles geregeld heeft, is dat echt een zorg minder. Je kunt zorgeloos genieten van nog heel veel mooie jaren woonplezier. Heb je nog vragen? Dan kun je natuurlijk altijd weer bij Wim terecht. 

Laatste nieuws

Meer weten of geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

WIM Hypotheken

Falconstraat 15, 1448 WL Purmerend
T: 085-0656871
E: info@wimhypotheken.nl