Ben jij voordeliger uit als jij jouw hypotheek oversluit?


Ja, een hypotheek oversluiten kost geld, maar bijna de helft van de mensen zou veel voordeliger uit zijn met een andere hypotheek. De kosten voor het oversluiten haal je er vaak dus gemakkelijk uit!

 

Lees hier meer over het oversluiten van een hypotheek.

Ons stappenplan voor oversluiters

Kom erachter of jij teveel betaalt

Reden nummer één om de hypotheek over te sluiten is de hoogte van de hypotheekrente. Sluit je een nieuwe hypotheek af met een lage rente? Dan zijn je maandlasten ook lager. Wim bekijkt graag of het oversluiten van jouw hypotheek in jouw geval gunstig uitpakt. Het kan ook zijn dat je ooit een zogenoemde woekerpolis hebt afgesloten, waardoor de maandlasten onzeker zijn. Je kunt dan voor een ander hypotheekproduct kiezen. Soms is het echter niet gunstig om de hypotheek over te sluiten, als dat zo is adviseert Wim om de huidige hypotheek gewoon te laten zoals hij is. 

Neem contact met ons op via:

                

 

 

De keuze voor een nieuwe hypotheek

Als duidelijk is geworden dat je teveel betaalt, is de vraag welke hypotheek dan wél geschikt voor je is. Wim zoekt het van a tot z voor je uit en neemt de uitkomsten uitgebreid met je door, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Het oversluiten wordt vervolgens voorbereid. 

 

De hypotheek rond krijgen

Als alle benodigde documenten bij de bank zijn ingeleverd, is het wachten op goedkeuring. Als de goedkeuring binnen is, kun je naar de notaris om alles vast te laten leggen. De notaris vraagt ook de gegevens over de oversluitboete aan bij jouw huidige hypotheekverstrekker. Als je jouw hypotheek daar beëindigt, zijn daar namelijk kosten aan verbonden. Alles wordt op papier gezet, waarna jij jouw handtekening zet. 

Genieten van lagere maandlasten!

Gefeliciteerd, het oversluiten van jouw hypotheek is rond. Je geniet nu van lagere maandlasten!

Laatste nieuws

Meer weten of geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

WIM Hypotheken

Falconstraat 15, 1448 WL Purmerend
T: 085-0656871
E: info@wimhypotheken.nl