Creditcard ook van invloed op de hypotheek

Wist jij dat het bezitten van een creditcard invloed heeft op de hoogte van jouw hypotheek? Sinds de crisis zijn de regels voor het afsluiten van een hypotheek scherper geworden. De beoordeling van de kredietwaardigheid van de hypotheekaanvragen is strenger tegenwoordig. Rood staan op de betaalrekening kan van invloed zijn op de hoogte van het maximale hypotheekbedrag, maar ook het hebben van een creditcard kan leiden tot een lagere hypotheek.

Registratie bij het BKR

Niet alle creditcard zorgen voor gevolgen voor het maximale hypotheekbedrag. Het gaat om creditcards met een kredietfaciliteit. Dit betekent dat het mogelijk is om gespreid te betalen. Als jouw creditcard die mogelijk heeft, sta je geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit heeft invloed op de hypotheek Staat jouw creditcard zo ingesteld dat de opgenomen bedragen binnen 30 dagen worden terugbetaalt, dan sta je niet bij het BKR geregistreerd.

Invloed van creditcard op hypotheek

Wanneer je gebruik makt van de kredietfaciliteit van de creditcard, staat de bestedingsruimte bij het BKR geregistreerd als schuld. Zelfs als je geen gebruik maakt van de maximale opnamelimiet. Het gevolg: de geldverstrekker zal de maximale maandlasten verlagen met 2% van de bestedingsruimte van de creditcard. Dit wordt meegenomen in de berekening van jouw hypotheekmogelijkheden.

Kredietfaciliteit uitschakelen

Uiteraard is het mogelijk om de kredietfaciliteit van de creditcard uit te schakelen. Het is hierbij wel belangrijk dat de afbetaling van eventueel openstaande saldo’s is voldaan. Mocht je de kredietfaciliteit niet uit kunnen schakelen, dan kun je de creditcard opzetten.

Wil je meer weten over welke factoren van invloed zijn op het maximale hypotheekbedrag? Neem dan contact met Wim op, hij vertelt jou hier alles over!

Creditcard ook van invloed op de hypotheek

Meer weten of geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

WIM Hypotheken

Falconstraat 15, 1448 WL Purmerend
T: 085-0656871
E: info@wimhypotheken.nl