Duokoop biedt alleenstaanden met modaal inkomen meer kansen op de woningmarkt

Door de krapte op de woningmarkt wordt het kopen van een woning voor mensen met een modaal inkomen steeds moeilijker. Dat geldt met name voor alleenstaanden, die één salaris tot hun beschikking hebben. Dit jaar daalde het aantal beschikbare woningen voor mensen met een modaal inkomen met 25% ten opzichte van het jaar ervoor. Zijn er voor deze woningzoekers dan geen mogelijkheden? Jawel, Duokoop is bijvoorbeeld een optie waarvan niet iedereen het bestaan kent. Wim legt het je graag uit. 

Woningen voor 'Jan Modaal'

Een modaal inkomen ligt op dit moment op € 36.500 per  jaar. Daarmee kun je doorgaans een hypotheek krijgen van ongeveer € 169.000. Met de huizenprijzen van nu biedt dat maar weinig mogelijkheden. Met Duokoop echter, kun je een huis kopen van ongeveer € 190.000. Maar wat is Duokoop dan precies? Duokoop is een constructie waarbij je wel de woning koopt, maar niet de grond. De grond wordt bijvoorbeeld gekocht door DNGB en jij betaalt een bedrag per maand voor het gebruik ervan. Daarmee zijn je maandkosten lager en kun je je dus een duurder huis veroorloven. 

De cijfers

Als je bovenstaand rekenvoorbeeld als leidraad neemt, kom je op dit moment in aanmerking voor slechts 4,2% van het totale woningaanbod in Nederland (cijfers DNGB). Beschouw je de opties opnieuw met als uitgangspunt Duokoop, dan kom je in aanmerking voor 6,7% van het totale aanbod. Daarmee behoren dus ineens een stuk meer huizen tot jouw mogelijkheden. Het verschilt per provincie hoe groot jouw kans is op een woning. Daarbij maakt het ook nog uit of je in de stedelijke gebieden wilt wonen, of op het platteland. In Friesland en Groningen heb je de meeste kans op een huis dat aan jouw wensen voldoet. In de randstad en in Brabant is het moeilijk. Duokoop vergroot jouw kansen aanzienlijk. 

Meer weten? Wim helpt je graag verder. 

Duokoop biedt alleenstaanden met modaal inkomen meer kansen op de woningmarkt

Meer weten of geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

WIM Hypotheken

Falconstraat 15, 1448 WL Purmerend
T: 085-0656871
E: info@wimhypotheken.nl