Huizenmarkt doorstromers

Heb je al een koopwoning, maar wil je graag verhuizen naar een nieuwe woning? De huidige huizenmarkt staat op zijn kop en het kan zijn dat het daarom lastiger is om jouw ultieme droomhuis te vinden. Er is meer vraag dan aanbod en huizen worden vandaag de dag als broodjes verkocht. Zodra ze in de markt komen, is het verstandig om direct te reageren wil je een bezichtiging kunnen plannen.

Eerst verkopen, dan kopen

In de huidige woningmarkt staan huizen gemiddeld voor een korte periode te koop. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, en wil je eerst zeker weten dat jouw huis verkocht wordt? Of welke overwaarde jij voor de nieuwe woning kunt gebruiken? Of wil je geen dubbele lasten? Het is in dit geval verstandig om het huis eerst op de markt te zetten en daarna op zoek gaan naar een nieuw huis. Het kan zijn dat de nieuwe bewoners al snel in jouw huis willen wonen. Houd hier rekening mee.

Eerst kopen, dan verkopen

Er zijn weinig huizen die worden aangeboden op de woningmarkt. Is het daarom verstandig om eerst jouw huis te verkopen? Je kunt er namelijk ook voor kiezen om eerst op zoek te gaan naar jouw droomhuis, en achteraf jouw huis te koop te zetten. Wanneer jij in de randstad woont of op een locatie waar woningen snel worden verkocht is dit wellicht een goede optie. Hiermee weet je zeker dat jij jouw droomhuis krijgt.

Profiteer van overwaarde

De huizenprijzen zijn hoog. Veel mensen willen juist in deze tijd hun huis verkopen om meer winst te kunnen maken. Voornamelijk mensen die tot en met rond 2013 een huis kochten kunnen nu flinke winst maken. Met deze overwaarde zou jij op zoek kunnen gaan naar een huis die nog beter bij jou past. Denk van tevoren wel goed na over jouw droomhuis, deze is namelijk ook in waarde gestegen en grote kans dat je moet overbieden.

Ken jouw mogelijkheden

Het is belangrijk dat je genoeg af weet van de huidige markt om hier op in te kunnen spelen. Op dit moment zijn er veel gegadigden voor huisbezichtigingen en zijn er ook meerdere mensen die een bod op een huis uitbrengen. Zorg daarom dat jij van tevoren al weet wat jij kunt bieden. Dit geeft een verkopende partij meer zekerheid. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een aankoopmakelaar. Hij of zij kent de markt, weet hier goed op in te spelen en kan in samenspraak met jou een goede biedstrategie bepalen.

Wil jij meer weten? WIM helpt jou graag. Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Huizenmarkt doorstromers

Meer weten of geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

WIM Hypotheken

Falconstraat 15, 1448 WL Purmerend
T: 085-0656871
E: info@wimhypotheken.nl