Hypotheek verkrijgen zonder vast contract

Heb jij geen vast contract en maak je je zorgen of je wel een hypotheek kan krijgen? Geen zorgen! Het is steeds vaker mogelijk om een hypotheek te krijgen zonder een vast contract. Dit is goed nieuws voor de uitzendkrachten, flexwerkers en ZZP’ers.

Bestendig inkomen nodig

Voorheen was er een bestendig inkomen nodig om een hypotheek te krijgen. Dit betekent dat je een vast contract hebt en de geldversterker de zekerheid heeft dat jij de maandlasten kan dragen. Tegenwoordig komen er steeds minder mensen in aanmerking voor een vast contract. Hierdoor hebben veel geldversterkers besloten dat een intentieverklaring ook voldoende is om een hypotheek af te sluiten.

Wat is een intentieverklaring?

Heb je een tijdelijk contract? Dan kun je aan jouw werkgever een intentieverklaring vragen. De werkgever geeft hierin aan dat hij van plan is om jou, na afloop van het tijdelijke contract, een vast contract aan te bieden en jou in dienst te houden. Mits je op hetzelfde niveau (of beter) blijft presteren en de bedrijfsomstandigheden gelijk blijven. De intentieverklaring moet worden ingevuld door iemand die daarvoor bevoegd is. Een intentieverklaring is pas officieel wanneer de werkgever zijn of haar naam, handtekening en firmastempel op het formulier plaatst.

Hypotheek zonder vast contract

Er zijn steeds meer flexwerkers in Nederland. Zij werken niet altijd evenveel uren, maar dat betekent niet dat het inkomen niet bestendig is. Flexwerkers vinden juist vaker en sneller een nieuwe baan. Veel geldverstrekkers zien dit nu ook in. Zo kunnen flexwerkers bijvoorbeeld met een perspectiefverklaring een hypotheek afsluiten. De uitzendkracht wordt daarbij beoordeeld op diverse punten, om te controleren of hij of zij recht heeft op de perspectiefverklaring. ZZP’ers en freelancers kunnen in veel gevallen al na 1 jaar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten.

Heb jij (nog) geen vast contract, maar wil je toch graag dat ene droomhuis kopen? Wim Hypotheken kan jou helpen bij het verkrijgen van de juiste hypotheek. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Hypotheek verkrijgen zonder vast contract

Meer weten of geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

WIM Hypotheken

Falconstraat 15, 1448 WL Purmerend
T: 085-0656871
E: info@wimhypotheken.nl