Oversluiten van een hypotheek

De historisch lage hypotheekrente is jou vast niet ontgaan. De verwachting is dat de rente de komende jaren zal gaan stijgen. Heb je al een woning? Dan kan het zijn dat je meer hypotheekrente betaalt dan nodig is en de maandlasten aanzienlijk lager kunnen worden met het oversluiten van de hypotheek. Het is goed om bij een onafhankelijk hypotheekadviseur uit te laten zoeken of het oversluiten van de hypotheek gunstig is.

WIM hypotheken is een onafhankelijke hypotheekadviseur gevestigd in Purmerend en zet graag alle keuzes en mogelijkheden samen op een rij!

De keuze voor het oversluiten van een hypotheek

Het oversluiten van een hypotheek kan in deze periode voor veel mensen voordelig uitpakken. Aan het oversluiten van een hypotheek zitten kosten verbonden, maar dit verdient zich vaak terug. Door de historisch lage rente die er op dit moment is, zijn er veel mensen die het oversluiten van een hypotheek overwegen. Een groot voordeel is dat de maandlasten lager worden.

Wim Hypotheken te Purmerend zoekt van A tot Z voor jou uit of het oversluiten van een hypotheek mogelijk is en wat de besparing op de maandlasten zijn. Ook ontwikkelingen in de privésfeer en woonwensen worden hierin meegenomen. De uitkomsten neemt Wim uitgebreid met je door en Wim adviseert welke hypotheek in deze situatie voor jou geschikt is.

Kosten oversluiten van een hypotheek

Aan het oversluiten van een hypotheek zitten kosten verbonden die je wellicht moet betalen ga je een hypotheek oversluiten:

 • Notariskosten;
  De stappen bij het oversluiten van een hypotheek werken voor een deel gelijk met het afsluiten van een hypotheek. De hypotheek regel je mogelijkerwijs bij de notaris.
 • Taxatiekosten;
  Ga je jouw hypotheek oversluiten, dan eindigt jouw huidige hypotheek en sluit je een nieuwe af. Ook hier geldt dat de taxatie wellicht opnieuw gedaan moet worden. Al deze kosten kunnen worden meegefinancierd in de nieuwe hypotheek.
 • Advies- en bemiddelingskosten.
  Het is altijd slim om een hypotheekadviseur in te schakelen omdat er veel geregeld dient te worden. WIM hypotheken regelt dit graag voor je.
 • Boete voor het oversluiten van een hypotheek;
  Jouw huidige bank rekent een boete omdat zij nu inkomsten mislopen. Hoeveel de boete bedraagt hangt af van diverse zaken.

Boek een vrijblijvend gesprek

Wim Hypotheken, gevestigd in Purmerend, is een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wim kijkt samen met jou naar wat er op korte termijn én op lange termijn mogelijk is bij het oversluiten van de hypotheek.

Tip van Wim

Zet de lage hypotheekrente vast voor een lange(re) periode bij een geldverstrekker die ook een goede verhuisregeling kent, zodat je de lage rente mee kan nemen voor je volgende huis. 

Laatste nieuws

Meer weten of geïnteresseerd in een vrijblijvend gesprek?

Vul het formulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

WIM Hypotheken

Falconstraat 15, 1448 WL Purmerend
T: 085-0656871
E: info@wimhypotheken.nl